петък, 22 август 2014 г.

The Ice Bucket Challenge

Не знам дали има човек, който да не е попадал на публикации за предизвикателството "ледена кофа" (Ice Bucket Challenge), което се превърна във феномен през последните дни. Принципно, идеята на това предизвикателство е да накара хората да се включват в различни дарителски кампании, но нещата не се случват точно така.
Може би някаква част от приелите предизвикателството наистина даряват средства за болни или бедстващи хора, но до сега не съм попадала на клип, в който някой да обяснява за каква кауза се бори, да приканва други да се включат или да посочва как и къде човек може да дари пари, дрехи или нещо друго.
Хиляди хора се заливат с кофи, пълни с вода и лед, като единствената им цел е просто да се разхладят в летните жеги или да покажат в мрежата колко са "готини", както правят 15-годишните лигли, за да впечатлят 16-годишните лигльовци от горния клас.
Дори и пренебрегвайки позьорщината, не спирам да се чудя дали наистина се нуждаем от специална кампания, за да проявим добрина към някого. Но, като се замисля, защо да помогнеш на съсухрената бабичка да качи в автобуса количката, натъпкана с вестници за вторични, като можеш просто да се залееш с кофа вода...

https://www.youtube.com/watch?v=la86Dr4Nzpw

Няма коментари:

Публикуване на коментар